0
blog

Wat zijn de witte vlekken op mijn huid na de zonnebank?

By 12 juli 2021juli 30th, 2021No Comments
witte vlekken zonnebank

Een bezoek brengen aan de zonnebank heeft vaak hetzelfde doel: een bruinere huid krijgen. Maar wat doe je dan als je plots witte vlekken ziet verschijnen op je huid na je bezoek aan de zonnebank? Het is een wat vreemd zicht, maar niets om je zorgen over te maken. In dit blogartikel vertellen we jou waar die witte vlekken opeens vandaan komen.

Juist onder de zonnebank

Val je helemaal uit de lucht bij het horen van ‘witte vlekken’ na je beurt onder de zonnebank? Dan mag je jezelf gelukkig prijzen. Dan betekent dit waarschijnlijk dat je ofwel:

  • nog nooit onder de zonnebank bent geweest;
  • je je achterkant nooit bekijkt nadat je van onder de zonnebank komt;
  • je gewoon op de juiste manier onder de zonnebank ligt.

Bij House of Tan vinden we het belangrijk dat iedereen optimaal resultaat behaalt na een beurt onder de zonnebank. Daarom vertellen we je graag waar die witte vlekken vandaan komen en hoe je ze kan voorkomen door op de juiste manier te liggen en je huid goed te verzorgen onder de zonnebank.

Logische reactie

De verklaring voor deze witte vlekken is een logische reactie van je huid. Wanneer je onder de zonnebank ligt, reageert je huid op de UV-straling. Hierdoor zal ze bruiner kleuren. Maar voor deze verkleuring heeft je huid nood aan één ingrediënt: zuurstof. Het zijn de bloedvaten in je huid die ervoor zorgen dat zuurstof wordt aangeleverd. Maar wanneer de druk op deze bloedvaten te hoog is, kunnen zij geen zuurstof meer toelaten en zal je huid minder kleuren. 

Wil je dus een volledige bruine huid na je beurt onder de zonnebank? Dan is het belangrijk om je drukpunten te verleggen. Zo kan je de ene keer op je rug liggen en de andere keer op je buik. Je zal zien dat het resultaat een stuk egaler is.

Verzorging

Hierbij is het wel belangrijk dat je je lichaam verzorgt. Zo ziet je buik waarschijnlijk veel meer zonlicht dan je rug. Denk er dan aan om je rug extra goed te hydrateren terwijl je onder de zonnebank ligt. Dit kan door gebruik te maken van zonnebankcrèmes.

Ben je benieuwd welke zonnebankcrème het beste bij je past? Door enkele vragen te beantwoorden, weet onze keuzehulp meteen welke crème geschikt is voor je huidtype.

Don’t worry

Zoals je merkt zijn de witte vlekken op je huid na je beurt onder de zonnebank niet schadelijk. Het is enkel het gevolg van een logische reactie van je huid en makkelijk te voorkomen. Denk volgende keer dus twee keer na over de pose die je aanneemt onder de zonnebank.