Veelgestelde vragen

Antwoorden op al je vragen.

Waarom wordt aangeraden een zonnebankcrème te gebruiken?

Door een zonnebankcrème te gebruiken zorg je ervoor dat je huid tijdens en na de zonsessie verzorgt, gevoedt en gehydrateerd is. Door de bruiningsversnellers zorg je niet alleen dat je sneller en dieper bruin wordt, maar blijft de bruine kleur ook tot 7 dagen langer zitten.

Kun je zonnebrand gebruiken onder de zonnebank?

Nee, zonnebrand is niet bedoeld voor gebruik onder de zonnebank. De lampen van de zonnebank geven UV-A straling af en de buitenzon UV-A en UV-B straling.
Zonnebrand bevat een SPF (beschermingsfactor) en blokkeert UV-A stralen waardoor je bruin wordt en UV-B stralen waardoor je niet verbrandt. De reden dat je onder de zonnebank wilt, is juist om een mooie kleur te krijgen. Het gebruik van zonnebrand onder de zonnebank is dus niet zinvol.
Het is wel belangrijk dat je een speciale zonnebankcrème koopt als je onder de zonnebank gaat. Je moet je huid altijd beschermen tegen UV-A stralen. Smeer daarom met een crème die speciaal is ontwikkeld voor gebruik onder de zonnebank, die de huid voedt, verzorgt en hydrateert.

Wat is goede zonnebankcrème?

Dat is een crème die verzorgt, voedt, een mooie bruining geeft en niet vlekt.

Welke zonnebankcrème past bij mij?

Belangrijk is om je huidtype te bepalen. Dit kun je bijna altijd bij je zonnestudio doen.

  1. Huidtype 1: erg lichte huid. Ga niet of in goed overleg met de zonnestudio zonnen. Gebruik altijd een zonnebankcrème.
  2. Huidtype 2: lichte huid. Kies een zonnebankcrème met een lichte DHA bronzer (zelfbruiner). Heb je een basiskleur opgedaan, kun je overgaan op een sterkere zonnebankcrème met meer bronzers.
  3. Huidtype 3: normale huid. Elke zonnebankcrème is geschikt.
  4. Huidtype 4: donkere huid. Elke zonnebankcrème is geschikt.

De zonnebankcrèmes Ms PinkMr BlackDr Bronz en Faceboom zijn geschikt voor alle huidtypes.

Waarin zit het prijsverschil van zonnebankcrèmes?

De basis van de crème, ingrediënten en sterkte van de bronzers.

Is zonnen onder de zonnebank slecht voor je?

Belangrijk is dat je verantwoordelijk zont. Dat geldt voor binnen en buiten zonnen. Het voordeel van zonnen onder de zonnebank is dat er een tijdschakelaar op zit. Zon je 15 minuten, dan is het 15 minuten. Samen met deskundig advies van zonneconsulenten in de zonnestudio kan er haast geen sprake van verbranding zijn. Hierbij krijg je tijdens je zonsessie ook de nodige ontspanning en vitamine D binnen.

Wat is een bruiningsversneller?

Bruiningsversnellers stimuleren de pigmentaanmaak. Wanneer je geen zonnebankcrème gebruikt, start het bruiningsproces pas na 8 minuten. Met een crème, begint de pigmentatie van de huid al na 3 à 4 minuten. Alle zonnebankcrèmes van House of Tan bevatten bruiningsversnellers.

Wat is een bronzer?

Bronzers werken op de opperhuid, de bovenste dode huidlaag. Bronzers gaan een verbinding aan met de eiwitten van de huid en geven een extra bruining van buitenaf. Er zijn drie verschillende bronzers:

  1. DHA bronzer (dihydroxyacetone)
  2. Natuurlijke bronzer
  3. Cosmetische bronzer

Wat is een DHA bronzer?

De snelste en sterkste bronzer, die zorgt voor een verlenging van de kleur van gemiddeld 2 tot 7 dagen. Een DHA bronzer is transparant van kleur en kan vlekken op de huid veroorzaken als je de crème niet goed uitsmeert. Het is slim altijd even een verfrissingsdoekje te gebruiken na het insmeren voor je handen. Die krijg je bijna altijd gratis bij de zonnestudio. Wacht altijd minimaal 4 uur met douchen voor het beste resultaat als je een product met DHA bronzers gebruikt. DHA bronzers hebben deze tijd nodig om je huid een optimale bruining te geven. Je verstoort het bruiningsproces van de bronzers als je eerder gaat douchen. Wil je toch opfrissen, spoel dan alleen af met water en niet met zeep of sop.

Wat is een natuurlijke bronzer?

Een natuurlijke bronzer wordt gemaakt van natuurlijke ingrediënten zoals kokos, noten, planten, etc. Samen met de DHA bronzer zorgen zij voor een mooie, diepe goudbruine kleur. Een natuurlijke bronzer is een langzame bronzer en verlengt de kleur met 1 tot 3 dagen. Voorbeelden van natuurlijke bronzers zijn jojoba- en caroteenolie.

Wat is een cosmetische bronzer?

Geeft de zonnebankcrème een bruine kleur. Hoe meer cosmetische bronzers, hoe bruiner de crème zal zijn. Een cosmetische bronzer heeft geen effect op het bruiningsresultaat maar geeft je huid meteen een mooie bruine kleur. Normaal zou je een dergelijke kleur pas na 3 à 4 uur hebben bereikt. Dat is de tijd die de andere bronzers nodig hebben om hun werk te doen. Een cosmetische bronzer is tijdelijk en was je er tijdens het douchen weer af. Een cosmetische bronzer kan door het nazweten, afgeven aan kleding, maar dit was je zonder probleem uit je kleding.

Wat is een zonnebanklotion?

Een zonnebanklotion is niets anders dan een zonnebankcrème. De internationale benaming voor zonnebankcrème is indoor tanning lotion. Een zonnebanklotion is dus een crème speciaal voor gebruik onder de zonnebank.

Hoe lang gaat een mini-tube (15ml) mee?

Een mini-tube van 15ml is goed voor ongeveer 1 à 2 zonbeurten.

Hoe lang gaat een grote tube (250ml) mee?

Een grote tube van 250ml is goed voor ongeveer 15 à 18 zonbeurten.

Wat is het verschil tussen Ms Pink en Mr Black?

Ms Pink is speciaal voor vrouwen en Mr Black speciaal voor mannen. Ze hebben dezelfde natuurlijke bronzers maar de huidverzorgers en geur verschillen. Ms Pink en Mr Black zijn geschikt voor de beginnende en gevorderde zonner en alle huidtypes (huidtypes 1, 2, 3 en 4).

Wat is het verschil tussen Dr Bronz en Ms Pink / Mr Black?

Dr Bronz is een unisex zonnebankcrème en geschikt voor man én vrouw. De crème is speciaal ontwikkeld voor de gevorderde zonner en zorgt voor een maximale bruining. Na het zonnen zie je direct resultaat en de nabruining is langer. Dr Bronz is geschikt voor alle huidtypes (huidtypes 1, 2, 3 en 4).

Wat is Faceboom?

Faceboom is een exclusieve zonnebankcrème speciaal voor het gezicht en geeft een extra bruiningsboost. Omdat het alleen voor het gezicht is bedoeld, heb je er minder van nodig. Een tube Faceboom van 50ml is goed voor ongeveer 17-20 zonbeurten. Faceboom is geschikt voor de beginnende en gevorderde zonner en alle huidtypes (huidtypes 1, 2, 3 en 4).

Wat is Aftertan?

Aftertan is een verzorgende aftersun lotion en verkoelt en verzacht de huid na het zonnen voor een mooie en langdurige bruining. Hoogwaardige ingrediënten zorgen voor optimale hydratatie en kalmering van de huid. Je kan Aftertan ook gebruiken als bodylotion.