0
blog

Welke factor heb ik nodig? En hoe werkt dit voor zonnebankcrèmes?

By 11 november 2020No Comments

Zoals je waarschijnlijk wel weet, is het belangrijk om je voldoende in te smeren als je in contact komt met UV-straling. Dat geldt niet enkel als je zont, maar ook als je onder de zonnebank ligt. Maar kan je in beide gevallen dezelfde verzorgende crème gebruiken? En welke factor heb je dan nodig? In deze blogpost beantwoordt House of Tan deze vragen voor jou.

Zonnebankcrème vs. zonnebrandcrème

De meeste mensen weten het niet, maar er is verschil tussen zonnebrand en een zonnebankcrème. Het belangrijkste verschil is dat een zonnebankcrème niet over een Sun Protection Factor (SPF) beschikt. Dat is de reden waarom deze crèmes enkel gebruikt kunnen worden onder de zonnebank. Gebruik je ze als verzorging tegen natuurlijke zonnestralen, zal de lotion weinig effect hebben. Deze factor houdt namelijk het zonlicht tegen waardoor je langer in de zon kan. Een zonnebankcrème hoeft dit niet te doen en heeft dan ook een ander doel.

Waarom een zonnebankcrème

Toch is het belangrijk om jezelf onder de zonnebank in te smeren met een zonnebankcrèmeEerst en vooral omdat deze crème je huid verzorgt. Tijdens je beurt onder de zonnebank is het belangrijk dat je vitamines worden aangevuld. Dat is exact wat een zonnebankcrème doet. De crème houdt je huid dus lekker gezond terwijl jij geniet van je zonnebankbeurt.

Ten tweede wordt je huid gehydrateerd. Dat is enorm belangrijk in het bruiningsproces. De zonnebank droogt je huid namelijk uit. Deze droge huid zal de straling weerkaatsen, waardoor het veel langer duurt om een bruine huid te krijgen. Door de hydratatie van de zonnebanklotion wordt de straling sneller opgenomen en word je dus ook sneller bruin.

Ten slotte hebben we je al verteld dat er ook zonnebankcrèmes bestaan met bronzer. Kies je voor zo’n lotion, wordt de bruining nog eens extra gestimuleerd.

SPF

Bij een zonnebankcrème hoef je dus geen rekening te houden met de Sun Protection Factor. Wel is het belangrijk dat je de juiste zonnebankcrème kiest. Wist je bijvoorbeeld dat er ook een afzonderlijke zonnebankcrème bestaat voor je gezicht? Onze Faceboom is speciaal ontwikkeld voor de verzorging van je gezicht.

Keuzehulp

Als je op zoek gaat naar een zonnebankcrème, hoef je dus niet na te denken over de factor die je nodig hebt, wel over welke zonnebankcrème het best bij je past. Onze keuzehulp helpt je alvast bij het beantwoorden van deze vraag.