0
blog

Hoe ga ik veilig onder de zonnebank?

By 7 april 2021juli 30th, 2021No Comments
veilig-onder-zonnebank

In een vorig artikel vertelde we je al wat meer over de dingen waarop je moet letten als je tijdens je zwangerschap onder de zonnebank gaat. Maar is het niet belangrijk om altijd op een veilige manier onder de zonnebank te gaan? Volgens House of Tan wel. Daarom geven je in dit artikel enkele algemene tips waarop je op moet letten wanneer je de volgende keer weer bezoekje brengt aan de zonnebank.

Bepaal je huidtype

Niet elk huidtype is geschikt voor de zonnebank. Daarom is het belangrijk om eerst je huidtype te bepalen. Dat kan snel via een huidtype test. Vervolgens kan je nagaan of je huidtype gevoelig is voor UV-straling of niet.

Het is namelijk zo dat wanneer je tot huidtype 1 behoort, je beter niet onder de zonnebank kunt gaan. Je huid is dan namelijk heel gevoelig voor de straling, waardoor je heel snel verbrandt. Behoor je tot huidtype 2, kan je je wel aan een beurt onder de zonnebank wagen, op voorwaarde dat je een zonnebankcrème gebruikt. Verbranden loert namelijk om de hoek. Bij huidtypes 3 en 4 is voorzichtigheid nog steeds belangrijk, maar je zal wel een stuk minder snel verbranden.

Ben je wat onzeker over je huidtype of weet je niet goed wat mag of kan met je huidtype? Vraag dan advies aan het personeel van de zonnestudio.

Bouw op

Last-minute voor je op vakantie vertrekt nog een uurtje onder de zonnebank? Dat klinkt misschien aanlokkelijk, maar is geen goed idee. Het is belangrijk dat je huid rustig kan wennen aan de UV-straling. Daarom raden we je aan om het proces geleidelijk op te bouwen. 

Hoe lang je uiteindelijk onder de zonnebank mag, verschilt per huidtype. Maar we raden je aan om niet langer dan twintig minuten te genieten van de gezellige warmte van de zonnebank. Daarna werkt de bruining namelijk minder efficiënt en kan het voor de meeste huidtypen schadelijk worden.

Douche

Sommige mensen denken dat het bruine kleurtje verdwijnt zodra ze onder de douche gaan. Voor eens en voor altijd: dat is een fabeltje. Het is niet zo dat de bruine kleur op je huid ligt en je deze er kan af wassen. De bruining is ingetrokken in je huid en zal dus niet zomaar verdwijnen.

Nadat je gedoucht hebt, is het belangrijk om een verzorgende crème te gebruiken. Een aftertan voedt je huid en zorgt ervoor dat je je bruine kleur langer standhoudt. Geen reden dus om het niet te gebruiken.

Safety first

Ook tijdens een beurt onder de zonnebank gaat veiligheid boven alles. Het is niet alleen belangrijk om je huid tijdens je zonnebankbeurt voldoende te verzorgen, maar ook erna. Dat is belangrijk voor je gezondheid, maar ook voor je bruining. Wanneer je veilig onder de zonnebank gaat, zal je merken dat je het bruine kleurtje ook langer behoudt.