0
blog

Wat is een bronzer?

By 23 juli 2020september 10th, 2020No Comments

In een vorig artikel vertelden we jou hoe je de beste zonnebankcrème kiest. Zoals je toen al las, kennen we zowel zonnebankcrèmes met bronzer als zonder bronzer. Maar wat is eigenlijk deze zogenaamde bronzer? Een hot item in de wereld van de huidverzorging, maar misschien totaal onbekend voor jou. Wij leggen het je graag uit in ons nieuwe artikel.

Bronzer

Als je wat basiskennis Engels of Frans hebt, weet je dat een bronzer verwijst naar bruiner worden. Het product bestaat in verschillende vormen en maten. Zo kan je het als bruin kleurige poeder rechtstreeks op je huid aanbrengen, waardoor je meteen een zomers tintje krijgt.

Maar bronzers kunnen dus ook verwerkt zitten in andere producten, zo ook in een zonnebankcrème. Op die manier voedt, hydrateert en verzorgt de crème je huid niet alleen, maar zorgt die ook voor een diepgaandere bruining. In zonnebankcrèmes kan er zowel sprake zijn van chemische als van natuurlijke bronzers.

DHA bronzer

Eerst en vooral wat meer over de DHA (dihydroxyacetone) bronzer. Deze heeft een nogal negatieve connotatie, maar dat is wat misplaatst. Een DHA bronzer is een bronzer dat met niet-natuurlijke stoffen is samengesteld en die ervoor zorgt dat het bruiningsproces veilig wordt versneld. Bij House of Tan zijn we dan ook fan van deze cosmetische bronzer. Het resultaat van de zonnebank is meteen extra zichtbaar en je hoeft je, bij normaal gebruik, niet druk te maken over eventuele strepen of vlekken.

Natuurlijke bronzer

Onder natuurlijke bronzers vallen walnootdop extracten, karamel, koffie etc. Deze bronzers worden ook wel langzame bronzers genoemd. De reden hiervoor is dat deze bronzers je huid als het ware voorbereiden op de bruining, waardoor je pas na enkele dagen het resultaat van je beurt onder de zonnebank zal merken. Wel zorgt deze bronzer voor een egalere bruining van je huid.

De zonnebankcrèmes van House of Tan bevatten een combinatie van beide bronzers. Op die manier brengen we het goede van beide producten samen.

Helpende hand

Nu ben je helemaal op de hoogte van wat een bronzer is. Maar misschien weet je nog steeds niet goed welke zonnebankcrème met bronzer je moet kiezen. Geen probleem. House of Tan biedt je keuzehulp aan, waardoor je er zeker van kan zijn dat je de juiste zonnebankcrème, met bronzer, kiest.